Stiltecentrum

Diakonessen ziekenuis 

Utrecht

Opdrachtgever

Locatie 

samenwerking

Diakonessenhuis

Utrecht

JCI Utrecht

Een plek om het gevoel van controle en rust terug te vinden en om alle opgedane indrukken, emoties en gedachtes te verwerken. Dat is bezinnen

De huiskamer van het Diakonessenhuis in Utrecht is een multi-religieuze bezinningsruimte.  Het nieuwe stiltecentrum geeft patiënten, personeel en bezoekers de mogelijkheid om te ‘vluchten’ uit het ziekenhuis om daarmee de persoonlijke ervaringen en vaak heftige emoties achter te laten. Of om deze emoties in alle rust te verwerken en een plek te geven.

 

De ruimte beschikt over een verstillende rondgang, gebedsruimte voor moslims, mijmerplekken, individuele plekken en biedt ruimte voor kleine én grote (gebeds)diensten. De iconische ronde houten vorm staat centraal in de ruimte. Door de logische routing creëert het interieur de vrijheid voor iedereen om zelf door de ruimte te bewegen en zijn eigen plek te zoeken.

terug naar projecten

terug naar boven

200328-02.png
bolletjes-03.png