top of page
Anker 3
Anker 1

Klein Arsenaal  

Breda

Opdrachtgever

De Rooi Pannen, Toerisme en Recreatie

Locatie 

samenwerking

Breda

HOPR

De oude militaire Seeligkazerne in Breda is herontwikkeld tot een moderne campus voor de mbo-opleiding De Rooi Pannen.  Op het terrein staan diverse monumentale gebouwen die elk een specifiek onderwijsfaciliteit huisvest.  Zo zijn er naast het hoofdgebouw enkele praktijkgebouwen gesitueerd op het terrein.

 

Het Klein Arsenaal is één van de bijgebouwen waar een congres ruimten, een tourist office en een theaterzaal gevestigd zijn.

We hebben gekozen voor een variant op de uitstraling van het hoofdgebouw, maar deze dusdanig aan te passen dat het een wat zakelijkere omgeving krijgt. Ook in dit gebouw zijn de karakteristieke oude elementen behouden wat het interieur zijn sfeervolle identiteit geeft. De nieuwe elementen die toegevoegd zijn hebben een fris en zakelijk karakter wat samen een mooi contrast geeft met de bestaande elementen.   

De studenten leren het beste door het gewoon te doen. Door de praktijkomgeving binnen de muren van de school te halen hebben de studenten de mogelijkheid om binnen een beschermde omgeving te proeven aan de praktijk

bolletjes-03.png

terug naar projecten

terug naar boven

bottom of page